10 Facebookgrupper der gør en forskel

Langt de fleste grupper / sider på Facebook kan betegnes som vittigheder. De giver os et kort smil på læben, fordi en person fx har sat sig for at finde ud af, om en frugt kan få flere tilhængere end en politiker. Derudover er der også et hav af brokkegrupper, hvor vi kan komme ud med vores frustrationer.

Men der er også grupper, som mest af alt har til formål at gøre en forskel. Her er det jo en kæmpe fordel, at alle gruppens medlemmer også kan være med til at gøre en forskel. Men hvor skal man melde sig ind, hvis man gerne vil have mere en korte smil på læben og afløb for sine frustrationer?

Jeg har samlet ti grupper / sider, som jeg mener gør en forskel. Nogle af dem har måske et kommercielt udgangspunkt, men det ser jeg ikke som en hindring i forhold til at gøre en forskel. Det er heller ikke alle grupper, der opdateres jævnligt, men man kan jo sagtens finde glæde i ord, selvom de er af ældre dato. Jeg kalder dem alle for “grupper”, selvom jeg godt ved, at flere af dem teknisk set er “sider” eller “synes godt om”.

Jeg præsenterer grupperne i tilfældig rækkefølge.

Signes  Sager

Signe Møller har stiftet organsationen ”100% til børnene”, hvor hun giver et nyt liv til børn på afrikanske lossepladser. I denne gruppe kan du følge hende og organisationens arbejde og følge med i, hvordan de gør en forskel.

Jeg vil gøre verden gladere

Gruppen er lavet af Liselotte Vejborg, der har den glade virksomhed ”Carpe Vitam” (Grib livet). I gruppen får du gode tips i forhold til at opnå mere lykke samt tilbud på nogle af Liselottes bøger og kurser.

Fucking Flink

Lars AP er en fantastisk mand, der er i fuld gang med at give os alle en opsang til at opføre os bedre overfor hinanden. Han har skrevet en bog af samme navn, og gruppen er fuld af gode råd og oplevelser, hvor nogle har været fucking flinke overfor andre – ofte tilfældigt fremmede.

Overskudshandlinger

Er min egen gruppe, som jeg stiftede for længe siden. Sigtet er sådan set det samme som i ”Fucking Flink”, og titlen på gruppen kommer fra en dag, hvor jeg tænkte, at man kunne lave en pendent til overSPRINGshandlinger. Mange har bidraget med gode oplevelser, hvor man får mere overskud af at dele ud af sit overskud til andre.

Frivilligjob.dk

Det er en form for Facebook-jobportal, men en opslagstavle for de mange frivillige jobs, der er at få over hele landet. Det kan være en god idé at følge med, for der sker meget inden for den frivillige sektor i øjeblikket. Det bliver kort sagt hele tiden sjovere og lettere at være frivillig. Heldigvis.

Borgerlyst

Gruppen tager udgangspunkt i det særdeles spændende projekt, som er startet af Nadja Pass og Andreas Lloyd. De undersøger og vækker vores lyst til at tage en mere aktiv rolle i samfundet omkring os. Det går bestemt ikke kedeligt for sig!

Positive Tanker

En af de enkle, men livsbekræftende grupper, hvor du kan få bekræftelse i, hvor meget det betyder at tage de glade briller på i hverdagen.

Kolleger der gør en forskel

Arbejdslivet er en helt oplagt arena, hvor man kan gøre en forskel for de omkring sig. Gruppen minder os om, hvor vigtigt det er, at vi lige gør lidt ekstra for at gøre de andres dag bedre. Så bliver vores egen det nemlig også.

Innovation Rebels

Gruppen for de kreative mennesker. Der diskuteres mange indfaldsvinkler til det at skabe mere innovative organisationer, uddannelsesinstitutioner, og hvad de mange rebeller ellers finder på. Der er desuden også mange spændende videoer. Pas på: Du bliver inspireret!

Godt Nyt

Er du også træt af, at nyhederne altid er præget af død og ødelæggelse? Ole Vadum Dahl er en pioner inden for personlig udvikling og han har samlet rigtig mange mennesker, der deler gode nyheder, som gør dig glad.

Hvis du er stødt på andre grupper, der gør en forskel så del dem endelig med os andre.

Kommentarer

Bodil Damkjær siger:
22. October, 2010 at 05:32

På LinkedIn er der taget initiativ til gruppen “Netværk hvor studerende, nyuddannede og arbejdsgivere mødes”. Gruppen har til mål at give de unge på vej ud på arbejdsmarkedet og arbejdsgiverne en professionel en platform, hvor de kan komme i dialog med arbejdsgiverne. Læs mer om netværket på LinkedIn, som gør en forskel http://bit.ly/c9CrN2 Gruppen blev etableret den 5. oktober 2010 og rundede 100 medlemmer i går den 21. oktober 2010.

Bodil Damkjær siger:
21. November, 2010 at 14:06

Inspireret af ovenstående artikel har lavet en gennemgang af en række grupper på LinkedIn Et løs sluppet missil eller en god forretning http://www.jobmaker.dk/2010/11/i-gar-var-jeg-lige-en-tur-pa-linkedin/#more-679

Skriv en kommentar