35 år, 35 gaver og 35 kroner

35 år

Fredag den 5. september fylder jeg 35 år. Min dag starter med at holde foredrag i Lyngby, og den vil slutte med, at jeg er sammen med min dejlige kone og søn. Men i mellem de to aktiviteter vil jeg gøre noget, som jeg slet ikke kan lade være med, og måske vil du hjælpe mig?

35 gaver

Efter foredraget vil jeg nemlig fortsætte nordpå til Helsingørs tidligere sygehus, der nu og i den nærmeste fremtid skal være opholdssted for 300-400 flygtninge fra grusomhederne i Syrien. Der vil jeg aflevere 35 gaver.

Selvfølgelig fylder børnene, der er uskyldige ofre for den forfærdelige krig meget i mine tanker – og sikkert også dine. Selv de mindst har allerede flere ar på sjælen og kroppen, end jeg nogensinde kommer til at få. Og de har ingenting. Ingenting.

Det er ikke kun børnene, der er ramt. Hvis bare min søn har ondt i maven, så kan det gøre hele min dag værre. Så der skal ikke meget forestillingsevne i brug, før man ved, at familierne er ødelagte – udover selv at være traumatiserede.

At overleve og at leve

De får hjælp til at overleve, men de skal jo også i gang med at leve, og hvis jeg kan give dem et beskedent bidrag til dette på min fødselsdag, vil jeg blive meget glad.

Jeg har arbejdet med integration i ti år og deriblandt også arbejdet med nyankomne flygtninge. Jeg husker stadig en episode, hvor jeg gav en pige med et helt tom blik i øjnene den første sodavand, hun nogensinde havde fået i sit 11-årige liv. Hun blev overrasket over boblerne, og der kom et stort smil frem og lys i øjnene. Der skal virkeligt ikke meget til for at ændre livet – hvis ikke andet så bare for et øjeblik.

Hvorfor nu?

Det falder nok sammen med min fødselsdag, fordi jeg føler, at jeg har haft et fantastisk år.  Jeg er gift med verdens dejligste kvinde, som jeg har verdens dejligste knægt med. Og så har jeg venner og familie, jeg skylder også skylder alt. Jeg elsker hverdagen, for jeg er så privilegeret at arbejde med noget, der giver mit liv ekstra mening – at holde foredrag, workshops og kurser rundt i hele dette dejlige land.

I år tog jeg skridtet fuldt ud og gør det nu på fuld tid, og jeg er blevet taget så godt imod, at jeg har lyst til at give igen. Som alle andre mennesker, kan jeg ikke gøre alt, men jeg kan gøre noget.

Jeg har talt med lederen af asylcentret, og han bekræftede, at de mangler legetøj til børn i alle aldre, men også at især mændene mangler tøj. Mange af dem har kun det sæt, de går rundt i, så det er begge ting, jeg vil prioritere. Børnenes legetøj skal meget gerne være dyr, de kan lege sammen med, men det er også en god måde at lære sproget på.

Ren giverglæde – intet andet

Det handler ikke om, at jeg skal have et tak fra dem eller have et smukt billede, som jeg kan ligge på Facebook. Jeg giver gaverne, fordi det gør mig glad at gøre noget ekstra i en tid, som er så fortvivlende, når vi tænder for nyhederne.

Jeg udlodder heller ikke bøger eller andre mulige præmier, da du og jeg får mest ud af at give, uden at vil skal have noget for det.

35 kroner

Selvfølgelig kunne jeg sagtens gøre det uden at skrive om det, men årsagen til, at du læser dette er, at jeg gerne vil invitere dig med. Skulle du have lyst til at bidrage, så beder jeg om 35 kroner. Det er også penge til formålet, som jeg ønsker af de, der plejer at give mig en gave. Lederen på asylcentret sagde, at børnene er glade for alt, også selvom det er brugt legetøj, og der kan jeg komme langt for 35 kroner. Og så kan de 35 gaver måske blive til 36…

Skulle du have lyst til at bidrage, så kan du overføre de 35 kroner til min konto: Reg. Nr: 9111. Kontonummer: 0595636426. Vil du hellere bruge Mobile Pay, så er nummeret 28831886.

PS

Og jeg vil gerne lige knytte et par bemærkninger til. Jeg har set, at der har været nogle indsamlinger, hvor nogle udnytter en sag til at få penge på deres egen konto. Det er ikke tilfældet her. Jeg ville være usædvanlig dum, hvis jeg lever af at tale om ildsjæle, og så platter mig til små beløb. Det ville være at skrive min egen fyreseddel. Men er du skeptisk, så kan du jo sagtens overføre pengene til Røde Kors her i stedet. Du kan også aflevere ting direkte på asylcentret.

Der er også debatterne om, hvorvidt det ikke vil være bedre at støtte et andet formål. Der er altid nogle, der har det værre eller en politisk tro, der mener, at der skal gøres noget andet. Det står dig fuldstændigt frit for at støtte formål, som, du mener, er bedre, men jeg ønsker ikke at debattere politik eller målgruppe her.

Jeg skal nok tage et billede af det, der bliver købt, men som nævnt ikke af modtagerne, da de ikke skal føle sig udstillet til mit formål.

Bedste hilsener og tak for enhver krone.

Tommy Krabbe

Kommentarer

Christina Christensen siger:
23. August, 2014 at 10:32

Kære Tommy,
Det er en rigtig fin ide, og jeg vil med glæde være en af dem der giver 35 kr. til din fødselsdag :-) Du har været en fantastisk kollege gennem 2 år og du har et smukt menneskesyn, som jeg er glad for at kunne støtte. Jeg er selv lidt af en ildsjæl og synes det er dejligt at du gør det muligt for mig at være en del af en medmenneskelig gerning, så tak for det kære Tommy.
Knus Christina

Skriv en kommentar