En brugsanvisning til det lidenskabeligt engagerede liv

Ved en byggeplads med den smukkeste udsigt går en travl mand. Han kører læs efter læs med de fineste materialer frem til et bestemt sted og stabler dem pænt. Og han bliver ved. Når folk kommer forbi spørger de om, hvad han laver. Han svarer, at han bygger det skønneste hus, og skynder sig hen efter næste læs. Men efterhånden går dage, uger og år, og bjerget af byggematerialer kan nu ses langt derfra. Dog er der stadig ikke noget hus.

Ventetiden er ovre

Efter mere end 200 foredrag og langt flere samtaler og mails med ildsjæle er ovenstående en historie, jeg ofte tænker på. Der er så mange engagerede mennesker i blandt os i nabolaget, på arbejdspladsen og ved gadekæret. Men det er kun en brøkdel af dem, der nogensinde kommer i gang med at skabe noget med deres engagement. De venter, netværker, bliver klogere, udvikler idéerne, ligger søvnløs… og venter.

Et af de oftest stillede spørgsmål til mig handler om, hvordan man kommer i gang, og svaret er både kompliceret og enkelt. Det er enkelt, fordi det basalt set bare handler om at komme i gang. At gøre noget. Men det er kompliceret, for man er oppe mod altdominerende kræfter, hver gang man prøver at ændre status quo. Der er så mange gange, man kan gå ned på det og miste lysten, for man er ofte alene eller meget få opgaverne.

Der er grund til at feste

Men nu har jeg heldigvis fået muligheden for at komme med et ganske enkelt svar på, hvordan engagementet skal blive til handling, og det lyder: ”Køb bogen ”Borgerlyst” af Andreas Lloyd og Nadja Pass”. Jeg har fulgt Borgerlyst-projektet i alle fire år siden de to fantastiske mennesker tog initiativet til at udforske, hvordan vi kan få mere handlekraft i hverdagen, og jeg har håbet, at de ville berige os andre deres ufatteligt skarpe penne, handlekraft og erfaring gennem en bog. Nu er den her! Hurra!

Jeg vil ikke gå ind på selve indholdet, for det er en vanvittig smuk moppedreng på 384 sider, men nøjes med at konkludere, at den hører hjemme på enhver ildsjæls boghylde. Jeg kan ganske enkelt ikke give den nok anbefalinger med på vejen. Du får et konkret inspirations- og opslagsværk, som helt sikkert vil kunne hjælpe dig på vejen til at gøre en forskel uden at have penge eller erfaring.  Alle kan starte med at bruge deres borgerlyst i dag, og de to forfattere er selv lysende eksempler på det.

Gjort er bedre end planlagt

Du skal ikke gå ud som manden i indledningen og starte med de store forkromede løsninger og de dybeste tallerkener, men bare komme i gang. Gjort vil altid være bedre en planlagt. Lad den første handling være at klikke på dette link og købe bogen. Du kan ikke få nogen bedre start på det nye år.

Min anbefaling kan måske være så stærk, at du tænker, om jeg får penge for det, men min primære interesse er som altid, at flere mennesker i dette land får muligheden for at brænde igennem uden at brænde ud, og denne håndbog er et det rene guld i den henseende.

Skriv en kommentar