Et råd, der 100% sikkert vil gøre dig gladere

Hvis du har fulgt med på min blog, har du sikkert oplevet, at jeg prøver at give mange forskellige typer af råd. Men jeg vil gerne udpensle ét bestemt råd, som helt sikkert vil bringe dig glæde og måske endda også motivation og lykke.

Det handler faktisk ikke engang om noget, jeg selv laver eller siger. Du kan følge rådet på sofaen, i bilen, på cyklen, i bussen og alle andre steder. Og så er det endda ganske gratis. Hvad kan det mon være?

Mit råd er kort og godt: Lyt så ofte som muligt til udsendelsen Vita på DRs P1. Det bliver sendt på alle hverdage kl. 11.30-12.00 og genudsent morgenen efter. Men derudover kan du altid hente udsendelserne som podcast eller lytte direkte til dem her.

Og hvorfor er det så et fantastisk råd? Jeg er sikker på, at vi alle gerne vil have inspiration og høre gode historier om de mennesker, der gør en forskel. Det kan motivere os andre til at gøre en forskel, men også bare give os en varm oplevelse.

Jeg er af og til til konferencer, hvor der både er oplægsholdere, der fortæller om teknikker, teorier og metoder, men også mennesker, der bare fortæller om det, de laver. De er indbudt til at tale, fordi de dels brænder for deres hverdag, men også fordi den passion kommer ud, når de taler om det. Og det er de sidstnævnte talere, der altid høster størst bifald, fordi de går ud og GØR noget. Ganske som de medvirkende i Vita.

Vita handler kort og godt om ildsjæle. Om dedikerede mennesker, der brænder for deres arbejde, deres frivillige gerninger eller noget helt andet. De to studieværter er erfarne lyttere og spørgere, der formår at lade os som lyttere komme helt ind under huden og tæt på de medvirkendes brændende ildsjæle. Programmet virker især godt, fordi de to studieværter (Helle Solvang og Mette Starch) laver netop det, de selv brænder allermest for.

Der er noget helt magisk ved at høre de medvirkende fortælle, når det er formidlet forbandet godt. Jeg kan sidde og blive helt opslugt af emner og personer, som jeg på ingen måde før havde hørt om, og jeg er sikker på, at det også vil sætte noget i gang hos dig. For passionen er fællesnævneren i alle udsendelserne. Efter stort set alle udsendelser har jeg som lytter fået et eller andet med, som jeg kan bruge i mit eget liv. Om ikke andet, så har jeg fået en god, inspirerende oplevelse. Og hvor mange tv- og radioudsendelser kan vi sige det om?

Rigtig, rigtig god fornøjelse!

Skriv en kommentar