EUs frivillighedsår 2011

Frivilligheden får ekstra gode vilkår i 2011, for den er i særligt fokus hele året. Det betyder blandt andet også, at du kan søge penge til initiativer med frivillighed som omdrejningspunkt.

Selvom frivillighedsområdet er præget af at være rig på menneskelige ressourcer, så er der sjældent mulighed for at gøre noget ekstra for de, der bruger deres energi, tid og sjæl på at give noget til andre mennesker. Det er selvfølgelig heller ikke altid nødvendigt, da alle fornuftige frivilllige kun gør noget, de selv får noget ud af i form af mening eller glæde.Men i anledningen af tema-året har socialministeriet afsat en pulje på 1,7 mio. og nogle kommuner smider ekstra klejner i kassen.

Puljen

Puljen skal ifølge deres egne ord gå til:

…oplysende og/eller debatskabende aktiviteter og arrangementer med et formidlingsmæssigt fokus. Eksempler herpå er:
– “Åbent-hus”-arrangementer eller andre events/happenings o. lign.
– Workshops, temamøder, konferencer o. lign.
– Mindre kampagner af oplysende og debatskabende karakter
– Webbaserede eller andre mediebaserede formidlingsmæssige tiltag

Jeg synes, at det er intet mindre en fremragende. For hvis der er noget, som frivillige kræfter (eller kommende frivillige) har brug for, så er det inspiration til at gøre en forskel. Jeg har mange henvendelser på foredrag til frivillige organsationer, men da pengene er få, er det svært at få til at hænge sammen.

Jeg holder mange foredrag om året, hvor jeg frasiger mig honorar, men hvis jeg skal kunne inspirere så mange som muligt, så skal det også kunne hænge sammen for mig. Jeg er sikker på, at det også gælder andre foredragsholdere, der taler om frivillighed og det at få ildsjælene til at brænde uden at brænde ud.

Men nu er der altså en mulighed for, at din virksomhed eller organsation kan lave et inspirerende arrangement, der omhandler frivillige og frivillighed, uden at det skal tages fra jeres eget budget. Men der er hast på, for er ansøgningsfrist allerede d. 10. Januar. Heldigvis er ansøgningsprocessen ikke så kompliceret, som den af og til kan være i puljeansøgninger.

Jeg inspirerer gerne eller hjælper med, hvem der kan

Da frivillighed og ildsjæle generelt er én af mine store passioner, vil jeg naturligvis gerne kontaktes med henblik på et foredrag, debatindlæg  eller workshop. I det nye år har jeg også gennemført en omfattende spørgeskemaundersøgelse, der handler om, hvad danskerne brænder for.

Men hvis du er interesseret i en anden vinkel end min ildsjæle-tilgang, så har jeg også mange inspirerende foredragsholdere i mit netværk, og jeg vil naturligvis gerne være behjælpelig med at sætte dig i forbindelse med dem. Det kan selvfølgelig også være relevant, hvis jeg er optaget, og indtil videre ser det ud til at blive et travlt år.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om puljen og downloade ansøgningsskemaet her.

I øvrigt har jeg  indtil videre skrevet tre blogindlæg om at få flere frivillige, og dem kan du finde her:

Få flere frivillige I: Vejen væk fra Wienerbrød

Få flere frivillige II: Gør tjansen konkret

Få flere frivillige III: De introverte og de særligt sensitive.

Måske kunne du også finde disse blogindlæg relevante:

Ildsjæle og primadonnaer

Demokratiet – ej blot til pligt

Gør dit job til frivilligt arbejde

Sådan undgår du at brænde ud

Svømmer du blandt delfiner eller hajer?

Hvad er din livsfilosofi?

Kaldet – det oversete ledelsesbegreb?

Endelig har jeg selvfølgelig også beskæftiget mig meget med alt det, der er relevante for frivillige og ildsjæle i ildsjælenes bog.

Hvis du gerne vil vide mere, er du altid velkommen til at kontakte mig på tommy@ildsjael.dk

Skriv en kommentar