Farvel til MENnesket

Jo mere jeg taler med mine medmennesker om at have et meningsfuldt liv og gøre noget for andre, jo mere kommer jeg til at tænke, at der er en grund til, at ordet menneske starter med ordet MEN.

For hvor har jeg ofte hørt følgende sætninger såsom:

  • Jeg drømmer om at starte mit eget projekt, MEN jeg ved ikke hvordan…
  • Jeg vil så gerne lave en aftale med ham, MEN jeg har ikke hans telefonnummer…
  • Jeg har altid tænkt på at sige til andre, hvad jeg føler, MEN jeg ved ikke, hvornår jeg skal få det sagt…
  • Jeg vil så gerne gøre noget for udsatte børn, MEN jeg kan nok ikke finde ud af det…
  • Jeg vil så gerne holde et foredrag, MEN folk griner nok ad mig…

Jeg har bestemt også tænkt tanker, der kunne minde om de sætninger. Hvor er det en skam, at der mange situationer, hvor vi ved, hvad vi gerne vil, og alligevel kommer vi selv med undskyldningen for, at det ikke bliver til noget. Dermed bliver vi også selv den største hindring for, at vi ikke kan nå vores egne drømme.

Frygten

Hvis man spørger psykologerne om, hvordan det kan være, så vil de sige, at det altid hænger sammen med frygt. Det er frygten, der gør os handlingslammede. Det kan fx være frygten for at blive afvist, at blive til grin, at begå fejl osv.  Så føles det bedre ikke at gøre noget. Heldigvis er det noget, man kan gøre op med, så snart man erkender, hvad det egentligt er, man frygter.

Men derfor synes jeg også, at det er ekstra spændende at beskæftige mig med ildsjæle. For det er alle mennesker, der helt sikkert har tænkt et ”men”, og dog har de handlet alligevel. Jeg har talt med ildsjæle, hvor deres handlinger førte til succes, men bestemt også nogle, hvor det har ført til det modsatte. Alle er dog enige om, at de aldrig fortryder, at de prøvede.

Farvel til frygt og fortrydelse

Faktisk nævner mange, at frygten netop forsvinder, når man trodser sit ”men”. Selvom der kan være langt til det tidspunkt, hvor man når i mål med sit projekt, så føler man glæden og suset i det tidspunkt, hvor man kaster sig ud i det og siger farvel til det indre MENneske.

Så måske føles det bedre at lytte til MENnesket og ikke gøre noget. Det er dog kun på kort sigt. For på lang sigt vil det ende med, at man fortryder IKKE at gøre noget. Hvis ikke før, så bliver det på dødslejet.

God fornøjelse

Min egen rejse mod at komme landet rundt og inspirere og blive inspireret samt de hundredvis af gode oplevelser, der følger med, startede også med tanken: ”Jeg vil gerne tænde ilden i mig selv, MEN jeg ved ikke, hvordan man gør”. Der kunne det også have sluttet, hvis jeg ikke havde tænkt: ”Så må jeg jo finde ud af det”.

En bonuseffekt er, at du finder ud af, at alle dem, du frygtede ville grine af dig, følger dig på vejen i stedet.

Uanset hvad dine tanker om fremtiden er, vil jeg derfor opfordre dig til én gang for alle at sige et pænt og høfligt farvel til dit indre MENneske.

Jeg garanterer for, at det vil gøre en afgørende forskel i dit liv.

Skriv en kommentar