Ildsjælens top 10 over foredrag på nettet

Husk at du kan hente en gratis version af “Ildsjælenes bog” her.

Der er tusindevis af gratis foredrag og dermed tilhørende inspiration på nettet. Men det kan være en jungle at finde de rette. Her har jeg lavet en top 10 over de foredrag, som jeg synes er mest inspirerende.

Kender du til andre gode foredragsvideoer så del dem endelig i kommentarfeltet.

 

Nr. 10: Troels Petersen

Jeg har aldrig kunnet tage mig sammen til at sætte mig ind i naturvidenskab. Jeg ved, at det er særdeles vigtigt at forstå noget om, hvordan den fysiske verden hænger sammen. Men da jeg havde hørt Troels fortælle om sit arbejde i CERN, fandt jeg ud af, at der skal ”bare” hans passion for emnet til. Så lytter jeg gerne!

Se videoen ved at klikke her. 

 

Nr. 9: Severn Suzuki

Miljøaktivisten Severn Suzuki talte allerede for FN (UN Earth Summit) som 12-årig i 1992. Hun blev efterfølgende kendt som pigen, der fik FN til at klappe i i fem minutter. I klippet kan du se hvorfor.

  

 

Nr. 8: Patch Adams

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Patch Adams er et kuriosum i sig selv. Men når man læser hans bog ”Gesundheit” eller ser filmen om ham (Patch Adams), ved man, at der bestemt er mening i galskaben. Oplev ham her i et foredrag, der er helt typisk for hans måde at tænke og være på.

 

 

Nr. 7: Bjarke Ingels

Den danske superarkitekt er også en hamrende god formidler. Her fortæller han om baggrunden for de mesterværker, han står bag.

Se foredraget på TED her.

 

Nr. 6: Barbara Glanz

Videon er meget kort, og hun er ikke verdens bedste formidler. Men historien i hendes oplæg er så fantastisk i sig selv, at den hører hjemme her midt på listen. Hør, hvordan ”Johnny the bagger” gjorde en forskel.

 

 

Nr. 5: Tony Robbins

Coachingens ubetingede verdenshersker skal også være en god foredragsholder, og det er han også. Jeg har desværre ikke oplevet ham live, men i mange videoer på nettet. I dette oplæg får han virkelig de små grå til at rykke på sig ved at spørge: ”Hvorfor gør vi det, vi gør?”

Foredraget er her (TED).

 

Nr. 4: Viktor Frankl

Logoterapiens fader og forfatter til blandt andet ”Man’s search for meaning” giver her en god gammeldags forelæsning. Klippet er gammelt, men hvert et sekund af din tid værd. Han fortæller blandt andet om, hvorfor vi skal have større tanker om andre mennesker, end de har om sig selv.

 

 

Nr. 3: JK. Rowling

“Harry Potters mor” holder her tale for afgangseleverne på Harvard University. Klippet er i to dele og sørg for at få dem begge med. Hør, hvordan hun gik fra at være fattig alenemor til én af verdens rigeste kvinder.

 

Nr. 2: Steve Jobs

Uanset om han fortæller om Apples produkter eller sine personlige oplevesler, er Steve Jobs efter min mening én af verdens allerbedste oplægsholdere. Dette oplæg er for de færdiguddannede på Stanford University i 2005, og han får virkeligt inspireret dem (og os andre) til at få det bedste ud af livet.

 

Nr. 1: Adora Svitak

Du kender hende nok ikke, men det skal du gøre nu. Denne unge kvinde viser, hvad et foredrag virkeligt handler om: At have noget på hjerte og være sig selv. Alt, hun siger og gør, stemmer overens med budskabet: At voksne kan lære en masse af børn.

Se Top 10 listens vinder her.

Har du ikke hentet gratisversionen af “Ildsjælenes bog” endnu? Du kan stadig nå det ved at klikke her.

Kommentarer

Klaus Thøstesen siger:
16. July, 2010 at 23:11

“The Last Lecture”

http://www.youtube.com/watch?v=ji5_MqicxSo

Skriv en kommentar