Ildsjælens 10 juleønsker 2012

Personligt er jeg ikke til det helt store juleræs. Jeg er glad for hyggen og maden, men år for år synes jeg, at det tager mere og mere overhånd. Også i forhold til gaverne, hvor det jo på en måde er lidt kunstigt, at vi SKAL give hinanden gaver i en tid, hvor alle enten mangler penge eller ikke kan finde ud af, hvad de skal ønske sig.

Men selvfølgelig skal julen da fejres! Og når vi nu skal give gaver, så har jeg her samlet ti gaver, som er egnet til at give en ildsjæl. Så måske kan de komme på din ønskeliste, men du kan selvfølgelig også give dem til en ildsjæl, hvis du ikke ved, hvad han / hun skal have.

Det er alle ting, som jeg selv har og sætter stor pris på, fordi de enten inspirerer mig til at gøre en forskel, eller fordi de støtter en god sag.

De er placeret i en helt tilfældig rækkefølge.


Til den unge gentleman: G for gentleman T-shirt

Seks teenagedrenge har lavet deres eget tøjmærke, hvor de prøver at inspirere andre unge til at tænke, at ”G” (som unge kalder hinanden) ikke behøver at have sin oprindelige betydning (Gangster), men i stedet kan stå for ”Gentleman”. Når man køber T-shirten, følger der også et kodeks med, hvor der står, hvordan en rigtig gentleman skal opføre sig.

Den kan købes her.

Til den glade rebel: Nadias Plesners T-shirts

Nadia kæmper en utrættelig kamp for at oplyse om og samle penge ind til hårdt trængte formål i Afrika. Du kan støtte hendes arbejde, og så får du oven i købet fantastiske produkter ud af det. Jeg er særlig vild med T-shirten ”Rebel Puzzle”, som jeg er sikker på, at enhver ildsjæl vil bære med stolthed.

Den kan købes her.

Til den luksusbevidste med det store hjerte: Multitaske

Susanne og Erik gør alt, for at ledige kan få en meningsfuld og inspirerende tid, så de bliver hurtigere klar til at kunne tage del i arbejdslivet. Det gør de omkring den nystartede virksomhed ”Multitaske”, hvor gamle cykelslanger sys om til lækre tasker. Der er forskellige slags, og jeg har selv købt ”Arbejdstasken”. Den er unik, super lækker og så er den mere vandtæt end de fleste, hvilket er rart, når man har en computer i den.

Den kan købes her.

Til den, der vil inspireres i forretningslivet: Success-abonnement

Min egen vigtigste inspirationskilde må nok være magasinet Success. Det er amerikansk (meget amerikansk), men det åbner ofte mine øjne for noget, jeg aldrig havde tænkt over. Ved hvert eksemplar følger der en cd med, hvorpå der er inspirerende interviews.

Den kan købes her.

Til den, der mangler mening: Man’s search for meaning

Jeg kunne nævne hundredvis af gode bøger, jeg vil anbefale, men jeg nøjes med tre. Viktor Frankls bog ”Man’s search for meaning”  handler om, hvor vigtig mening er for vores liv, og hvordan man kan finde den selv på det værste sted i menneskehedens historie. Den skulle være udgivet på dansk, men er svær at opdrive. Derfor anbefaler jeg, at man fx køber den på Amazon.

Den kan købes her.

Til den, der vil rives med: Everything matters

Jeg faldt tilfældigt over denne bog på en ferie i Toscana, og jeg kunne slet ikke lægge den fra mig. Det er nok den bedste skønlitterære bog, jeg har læst. Du kan i øvrigt læse om den her.

Den kan købes her.

Til den kunstglade ildsjæl: KUNSTlinger

Vores hjem kan efterhånden betegnes som et galleri for kunstneren Steff B. Vi har syv forskellige af hans malerier, og det ene er forsidebilledet på ”Ildsjælenes bog”  og bruges i starten af alle mine foredrag. Kunstneren har også lavet nogle fantastiske børne-motiver, som er blevet trykt i rigtig god kvalitet, og de kan nydes af både børn og barnlige sjæle. Hvert billede fortæller en historie, og et fast beløb af dit køb går til enten Danske Hospitalsklovne eller Børnecancerfonden.

De (og hans andre malerier) kan købes her.

Til den, der vil have et karriere-spark i røven: Tag magten over din karriere

Soulaima Gouranis bog hjælper dig især med én ting: At vågne op fra arbejdssøvnen. Intet behøver at være som det er, men det starter med, at du tager magten. Jeg har skrevet mere om den her.

Den kan købes her. (Endda ekstremt billigt).

Til den, der gør en forskel: Patch Adams

Det kan jo også være, at en DVD er det helt rigtige at købe. Her kan jeg især anbefale filmen ”Patch Adams”, som bygger på den virkelige Patch Adams, der er den helt store pionér, når det kommer til at helbrede gennem humor – fx som hospitalsklov. Han har i øvrigt også skrevet bogen ”Gesundheit”, som jeg bestemt også kan anbefale.

Filmen kan være svær at finde, men den er jagten værd!

Fra den, der mangler penge: Den fantastiske gave for en femmer : Vita

Det er hårde tider for mange, og måske har du ikke det helt store beløb at give i gave. Men det behøver du heller ikke at have, hvis du har tid. Radioudsendelsen Vita, der kørte i mange år har stadig samtlige udsendelser liggende på DRs hjemmeside. Du kan downloade en masse af dem og så brænde dem på en CD og give den til én, der gerne vil høre om ildsjæle. I hver udsendelse har værten besøg af en ildsjæl, og det var min primære inspirationskilde i flere år.

Du kan hente udsendelserne her.

Hvis du har andre bud på, hvad ildsjæle kunne have på deres ønskeliste, så skriv dem endelig herunder.

Jeg spurgte for nylig i min Facebookgruppe, om andre havde gode bud på julegaver, og der var svarene:

Et kursus i næstekærlighed og medfølelse

Bogen Kreativitetens psykologi

Bogen ”En god idé – fik du den?”

Og så vil jeg bare ønske dig en rigtig god tid frem mod julen – nu med ekstra forventningsglæde om gode gaver :-)

 

Kommentarer

Martin siger:
26. November, 2012 at 21:37

Spændende og innovative forslag :-)

Riccardo Adragna siger:
29. November, 2012 at 08:37

Hej Tommy!

Rigtigt god indlæg og gode forslag til julegaver med mening!

Jeg har fundet din blog da jeg søgte for “G for gentleman” som jeg ville gerne have i vores webshop der sælger produkter fra hele verden, der kombinerer høj kvalitet med en unik fortælling om socialt engagement.

Jeg har også et par ildsjæl julegaver forslag som passer rigtigt god :-)

Økologisk gave-kurver:
http://socialgoodstories.dk/boxes-homepage/
med bl.a. delikatesser og Vin dyrket på jord i Italien, som tidligere var ejet af Mafiaen og som nu bliver brugt af sociale kooperativer til at dyrke økologiske højkvalitets produkter.

Bangura Bags Taske af brugte cycleslanger fra Sierra Leone:
http://socialgoodstories.dk/wear/
Bangura Bags fortæller historien om lokale skræddere, der tager ansvar og skaber deres egen fremtid. Skrædderiet ligger på Masanga Hospital Compound og produktionen er igangsat for at skabe en langsigtet driftsfinansiering af det lokale hospital.

Tak og god jul :-)

Skriv en kommentar