Jeg tror på Julemanden i dig

Indrømmet: Jeg tror ikke, at julemanden bor i Grønland eller på Nordpolen for den sags skyld.

Men jeg tror på, at vi kan finde ham i frisørsalonen i Nakskov, på kontoret i Herning, skrivende på jobansøgning nr. 300 i Frederikshavn, bag rattet i skraldevognen i Roskilde, på det nærmeste plejehjem, på trænerbænken i Fåborg og på ledelsesgangen i Rønne. Jeg er faktisk helt sikker på, at Julemanden findes bag de øjne, der sidder og læse disse ord netop nu.

For du vil jo også give. Du elsker det. Og ikke kun juleaften, men hele året. Måske giver du tid, energi, penge, smil, anerkendelse, kærlighed, råd, kaffe, blomster eller generelt den, du er. Jeg er sikker på, at det alle er gaver, der står øverst på manges ønskeliste. Endda over samtlige produkter fra Apple og Lego.

Du får, når du giver. Det kan være den dejlige oxytocin, som fylder kroppen i selve det givende øjeblik. Det kan være øget selvværd, selvtillid og det, andre giver tilbage, og det er du glad for at få. Men det er ikke derfor, du gør det. Det er bare sidegevinsterne.

Du giver, fordi du er menneske. Det er det rigtige at gøre. Uanset om man tænker, at vi kommer fra en skaber eller gennem udvikling, så er konklusionen klar: Vi fungerer bedst sammen, og det givende element skaber sammenholdet og indholdet.

Du giver, selvom det er mørke tider. Der er nok at grunde i pressen til at tænke, at det nok er bedst at trække giverhænderne til sig, men alligevel gør du det ikke. For du er Julemanden. Det er det, du gør på den måde, der er rigtig for dig.

Du giver, selvom du ikke har alverden at give af. Der er pres fra mange sider. Indefra, udefra og fra siden, men alligevel finder du vejen til at berige andre. De andre kan være tæt på eller langt fra, men når du giver, er de hos dig.

Det er gældende, når vi om nogle dage holder Juleaften, men som Julemand er du på job året rundt, og det er jeg dig evig taknemmelig for.

Rigtig glædelig Jul.

Tommy

Skriv en kommentar