Lad os fortælle de gode historier om ildsjæle

Har du også bemærket, at nyhederne er præget af historier om skandaler, vold, nedture, død og ødelæggelse? Og vil du gerne bidrage til at give lidt modspil? Så læs gerne videre.

Nogle gange skulle man ikke tro, at vi lever i ”verdens lykkeligste” land, men det gør vi altså. Det er vi blevet kåret til flere gange. Men alligevel fyldes vores indbakker, tv-skærme, radiokanaler og internetsider med historier om, hvor forfærdeligt det hele er.

Ildsjæle giver modspil

Medierne er i deres fulde ret til at fortælle om det, de vil. Men vi andre er også i vores ret til at give dem lidt modspil. Når jeg skriver og holder foredrag bliver jeg hele tiden bekræftet i, at landet er proppet med ildsjæle. Vi brænder alle sammen for noget og gør alle et eller andet for andre mennesker. Og det synes jeg skal ud. For det er altid så pokkers inspirerende at læse om.

Jeg har ikke en landsdækkende avis, men jeg har en blog, som bliver læst af mange, der er interesseret i at gøre en forskel. Og måske kan de gode historier brede sig.

Fem faste spørgsmål

Jeg har lavet fem spørgsmål , som jeg mener kan skabe gode, inspirerende historier om at det fantastiske, der sker omkring os. Spørgmålene er:

  • Hvad brænder du for?
  • Hvorfor er det lige netop det, du brænder for?
  • Hvad giver du til andre?
  • Hvilken forskel gør du?
  • Hvad kan andre gøre for, at du brænder uden at brænde ud?

Skriv selv

Jeg vil meget gerne have dig til at svare på de fem spørgsmål og så sende det til tommy@ildsjael.dk. Så vil jeg bringe dem med jævne mellemrum på min blog.

Det er helt lige meget, hvor gammel du er, og hvad du laver (så længe det er lovligt…) Du kan skrive to linjer eller tyve linjer til hvert spørgsmål, hvis du mener, det er nødvendigt for at svare på det. Det gør heller ikke noget, om du er vant til at formulere dig på denne måde. Det er den gode historie, andre vil læse. Men prøv at holde dig under samlet 1½ a4-side. Og så vil jeg selvfølgelig gerne have dit navn og et billede, som jeg kan bruge. Hvis du gerne vil skrive andre oplysninger om dig (såsom din beskæftigelse), så er du velkommen til det.

Lad være med at stille dit lys under en skæppe. Alle har en ildsjæl, og jo mere vi er klar over det og fortæller om det, jo bedre brænder vi.

Bed andre om at skrive

Jeg er sikker på, at du kender mindst ét andet menneske, der brænder for noget og gør en forskel. Skriv til vedkommende, at du synes, at han / hun bør dele sin historie, fordi andre fortjener at høre det.

Jeg glæder mig til at læse bidragene – og endnu mere til at dele dem med verden.

Hvis du har spørgsmål, så send en mail til mig på tommy@ildsjael.dk

De bedste hilsener

Tommy Krabbe

Skriv en kommentar