Personlig udvikling på fem minutter

Hvis du ikke har tid eller lyst til at sluge bøger, magasiner, foredrag, podcasts, radioudsendelser og blogs med inspiration til at udvikle sig selv, vil jeg hermed gerne lave et nedkog for dig.

For jeg kan sagtens forstå, hvis du drukner i udbuddet og de mange forskellige tilgange.

Men frygt ikke: Her er et resumé af det hele.

Uanset hvem du er, kan du basalt set gøre tre ting i livet. Du kan vente, stoppe og starte.

At vente

Det er en dejlig position, hvor man lader den ene dag følge den anden. Vi sparer op til den dag, hvor vi vil springe ud i det og tage initiativ. Vi skal bare lige have udvidet netværket lidt, blive lidt klogere eller have lidt flere penge: Så gør vi det, vi altid gerne har villet. Skønt!

Bortset fra at det perfekte tidspunkt aldrig kommer. I stedet begynde vi at bebrejde alle andre, og på dødslejet sidder vi og tænker over, om det virkeligt var ventetiden værd?

Fordel: Det er nemt
Ulempe: Du fortryder det

At stoppe

Vi kan også vælge at forlade vadestedet. Vi kan skodde cigaretten, droppe undskyldningerne og slukke for tilførslen af tomme tankekalorier. Når vi gør det, er vi i færre antal end ”venterne”, for det er ubehagelig at stoppe.

Nu ”var man jo lige så glad” – bortset fra, at det var man egentligt ikke. Men vi var så vante og så trygge.

Fordel: Du slipper noget, der holder dig tilbage.
Ulempe: Det kræver en indsats.

At starte

Endelig kan vi vælge at plante en regnskov, tage et ansvar, offentliggøre den hidtil hemmelige bog eller åbne et babytøjsbutik.

Som startere gider vi ikke trommerummet, og det er ikke nok bare at slukke for det. Det perfekte tidspunkt at gøre noget er nuet, også selvom resultatet ikke kan forudsiges.

Intet i verden er frembragt, uden at nogen har lettet måsen, og fejl er bare læring, der hjælper på at starte igen.

Fordel: Du gør en forskel.
Ulempe: Andre vil tvivle på dig (og af og til vil du selv også gøre det).

Måske tænker du: “Er der ikke en fjerde vej? Kan man ikke bare FORTSÆTTE med det, man gør?” Jo, det kan man sagtens, men jeg er ret sikker på, at hvis det i virkeligheden er det, du er interesseret i, så havde du ikke læst så langt i blogindlægget.

Rigtig god fornøjelse – og som altid er du velkommen til at gøre mig klogere :-)

Skriv en kommentar