Top 10 over TV-programmer, som burde laves

Forleden lavede jeg et blogindlæg, hvor jeg indirekte brokker mig en del over TV-mediets udvikling. Normalt er jeg ikke typen, som er kritisk orienteret, så jeg vil med dette indlæg være konstruktiv og give alverdens TV-producere 10 gratis idéer til TV-programmer, som jeg gerne så blive lavet.

Hvis du skulle være enig eller uening med mig i, om det er interessant TV, må du gerne kommentere. Der er nemlig ingen, der laver TV-programmer med mindre de er garanteret succes. Det kan også sagtens være, at nogle af programmerne er lavet – eller det der minder om. Så giv endelig besked.

Her er listen fra nr. 10 til nr. 1:

10: Iværksætterne

Programmet hvor vi følger mennesker, der følger drømmen om at skabe deres egen virksomhed. Der er før lavet programmer om at redde virksomheder, der var konkurstruede, men dette skulle være et positivt indspark i at forfølge sine drømme.

9: Fra idé til resultat – De store danske fonde

Overalt i landet støtter velgørende fonde projekter, der gør en forskel. I dette program går vi bag de, der får idéerne, de der støtter dem samt de, der udfører de gode projekter.

8: Inspiratorerne

Nogle fantastiske mennesker lever af at inspirere os i vores arbejdsliv. De rejser landet rundt og holder foredrag til seminarer, uddannelser og konferencer. I programmet følger vi deres inspirerende liv – og lærer undervejs.

7: De udskældte

Mange danskere er ramt af andres fordomme. Det kan være P-vagterne, folk med indvandrerbaggrund, homoseksuelle, telemarketingsælgerne. I denne programrække finder vi frem til menneskerne bag i stedet for at udstille dem, der bekræfter fordommene.

6: Livet i foreningen

Hundredtusindevis af danskere synes, at foreningslivet er så spændende, at de bruger en masse af deres tid i det. I ”Foreningslivet” følger vi helt almindelige foreningers hverdag fra den daglige træning til årets generealforsamling. Derigennem lærer vi, hvorfor nogle er så motiverede af det frivillige foreningsarbejde, og hvorfor der bør være prestige i at være frivillig træner i stedet for at stille op til X-faktor.

5: Vita – på TV

P1 udsendelsen Vita følger spændende ildsjæle og fortæller deres historie. Det skal på TV!

4: Ildsjælene

Udsendelsen handler om de fabelagtige mennesker, der gør en forskel. Det kan være som pølsemand, direktør, frivillig eller arbejdsløs. Vi følger nogle fast, men det bliver skiftet ud i ny og næ – som i udsendelsen ”Singleliv”.

3: Det glade, skjulte kamera

Normalt handler skjult kamera, om at nogle skal klappe i låret over, hvordan andre dummer sig. I denne udsendelse opstiller vi situationer, hvor nogle har brug for hjælp. Det kan være alenemoderen, hvis bil er gået i stå, pensionisten der ikke kan sende en sms osv. Når der så kommer nogle og hjælper dem og viser overskud, bliver det optaget og vist – og måske får de endda en lille gave som tak for deres hjælpsomhed.

2: Ildsjælepriserne

Der er mange mindre udgaver af ”Årets ildsjæl” i kommunerne og foreningerne. Men de fortjener deres helt store live-show, hvor Danmarks ildsjæle kåres i forskellige kategorier.

Og så til den udsendelse, jeg allerhelst vil se:

1: Giv det videre

Baseret på filmen af samme navn. Eksperimentet går ud på, at man hjælper tre fremmede mennesker, uden at de skal give noget igen. I stedet skal de hjælpe tre nye mennesker. I dette program starter vi eksperimentet og følger, hvordan det bliver større og større og spreder en fantastisk stemning i hele landet. Det vil være TV, der gør en forskel! Du kan se princippet bag “Giv det videre” her:

Kommentarer

Hanne siger:
5. October, 2010 at 15:51

Hvor er jeg glad for, at du ikke er programdirektør i DR! For så ville jeg slet ikke have tid til at se venner eller ordne mit vasketøj;)

Noget, der minder om nr. 10 mener jeg at have set i en form for opfinder-“Talent” i dansk tv for nogle år siden, husker ikke navnet. Det var dog mere om opfindelser/idéer end virksomheder.

Nr. 7 burde være muligt – vi har jo set programmer, hvor husmoderen bytter med den prostituerede for en dag, eller modellen bytter med den brandskadede – på den gode måde, hvor man får øjnene op for menneskerne bag professionen/udseendet.

Må de rigtige mennesker se din liste, så vi kan få alternativer til de overfladiske tidsfordrivprogrammer, der nu dominerer sendefladen.

Lea siger:
12. October, 2010 at 07:02

Ja der er nogle rigtigt gode imellem. Jeg ville glæde mig til at se “De udskældte” torsdag aften.

Mads fra Genvejen siger:
15. October, 2010 at 09:24

Det er nogle geniale programmer, men jeg er bange for at det ikke er den slags der tiltaler hovedparten af befolkningen.

Hvis det var det, så ville vi allerede kunne se den slags programmer. Men det kan vi ikke, tværtimod kan vi se masser af ligegyldige quiz shows og tv-serier… og deraf kan vi konkludere at det er hvad hovedparten af befolkningen vil have.

Tror faktisk gerne DR ville vise noget mere åndsrigt end quiz shows og tv-serier. De viser jo nogle glimrende dokumentarudsendelser sent om aftenen… sent om aftenen, da hovedparten af befolkningen ikke gider se den slags og ville skifte til en anden kanal hvis DR viste dokumentar udsendelser til aftenkaffen.

admin siger:
21. October, 2010 at 19:33

@ Mads;
Jeg er sådan set enig med dig. Og det er måske mit problem: at hovedparten af befolkningen gerne vil se sådan noget. Vi har brug for, at de dygtige mennesker i mediebranchen viser, at de godt kan lave mere interessant tv, der samtidig kan få masserne til at se på – så vi igen kan få endnu mere godt tv.

Skriv en kommentar